Rólunk


El kell fogadnunk a változás tényét.
El kellene fogadnunk a saját változásunk lehetőségének tényét is.

http://www.zeitgeisthungary.com /under restruction/

A Zeitgeist Mozgalom nem egy politikai mozgalom. Elvetjük a jelenleg elterjedt konvenciókat, hiteket, eszméket, ideológiákat, amennyiben azok gátolják az emberiség együttműködésre irányuló törekvéseit, azaz útjában állnak a közösségi szemlélet és gyakorlat kialakulásának. Szerintünk ezek hamis és idejétmúlt megosztásai a társadalomnak, amelyek semmilyen szinten nem segítik az emberiség közös fejlődését és lehetőségeinek kibontakozását. Ezen ideológiák célja a hatalom megtartása érdekében történő társadalmi rétegződés megszilárdítása.

Mozgalmunk alapelve ezzel ellentétben az érdekegyeztetés és az egyenlőség. Bár fontos megérteni, hogy az életben minden egy természetes fejlődési folyamat eredménye, látnunk kell egyúttal azt is, hogy az emberi faj képes dogmatikus, idejétmúlt és következésképpen a természettel és önmagával ellentétes társadalmi berendezkedésen keresztül nagymértékben lelassítani, vagy akár megbénítani ezt a fejlődési folyamatot. Ennek a társadalmi bénultságnak az eredményei állandó háborúk, korrupció, elitek létezése, környezetszennyezés, nyomor, járványok, emberi jogok megsértése, egyenlőtlenség és bűnözés.

Mozgalmunk célja a figyelemfelkeltés és ezáltal egy folyamatos személyes, társadalmi, technológiai és spirituális fejlődési folyamat beindítása. Meggyőződésünk, hogy az emberi faj az egyesülés természetes útján halad, a technológiai és tudományos fejlettségi szint megnövekedett volta egyre inkább egy közösségi módon szerveződő társadalmi forma fennálásának kedvez, melynek megvalósulása előtt egyre inkább csak eszmei, tudati korlátok állnak. Noha ez az út valós és létező, sajnálatos módon az emberek túlnyomó többsége ezt nem érti még, sőt, gátolja idejétmúlt és ezáltal folyamatosan rosszabbodó viselkedésmódok és kapcsolatrendszerek állandósítása révén. Ezen intellektuális eltévelyedés legyőzését tartjuk feladatunknak, a korszerű tájékoztatáson és a társadalmi újraszerveződésen keresztül.

Fontos a világ társadalmainak megújítása a jelen minden szinten meglévő tudásanyagára alapozva; nemcsak azáltal, hogy felhívjuk a figyelmet azokra a társadalmi és technológia lehetőségekre, amelyeket sokan lehetetlennek vagy az emberi természettel ellentétesnek bélyegeztek, hanem alternatívákat is felkínálva a társadalom azon elemeinek legyőzéséhez, melyek a javíthatatlan, idejétmúlt rendszereket próbálják megőrizni és állandósítani – emberáldozatokat, környezeti károkat figyelembe sem véve.

Egy fontos koncepció és szervezet, amelyből a mozgalom számos alapelve ered, Jacque Fresco társadalmi mérnök és ipari tervező által vezetett ”Venus Project”. Fresco csaknem egész életét egy olyan világ elveinek és eszközeinek megtervezésének szentelte, amely végeredményben megszünteti a háborúkat, a nyomort, a bűnözést, a társadalmi rétegződést és a korrupciót. Ötletei, javaslatai nem szélsőségesek és nem bonyolultak. Nem adnak alapot önérdekű értelmezéseknek. Ez a társadalmi modell a természet tükörképeként került kialakításra a változó elemek alapvető meghatározása révén.

Maga a mozgalom nem központosított rendszerű.

Célunk nem vezetni, hanem szervezni és tájékoztatni az emberiséget a környezettől származó információk tudományos alapokon nyugvó értelmezésére.


free counters
document.write(“http://iwiw.hu/like.jsp?u=+encodeURIComponent(document.location)+&title=+encodeURIComponent(document.title)+&t=tetszik&s=white“);

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s