Nyugat véleménye a magyarokról


Az itt elérhető cikk azt a benyomást kelti, mintha a nyugat legkiválóbb és legbefolyásosabb gondolkodói egységes és fenntartások nélküli tiszteletet mutatnának Magyarország iránt.
Két eltérő vélemény, amelyről véletlenül tudok:
“A magyar szó a nyomor szóból származik.” – Orseolo Péter
“Nyomorult vagy magyar, mert mindig a nehéz sorsod felett keseregsz, de semmit sem teszel azért, hogy ez a sorsod megváltozzon.” – Comenius

szerző: hhrt

Feltűnt továbbá a szövegben, hogy a dalai lámát úgy állították be, mintha igazolta volna azt az elképzelést, miszerint a bolygó titkos energiaközpontja Magyarországon található. A valóságban, amikor erre a dalai lámánál rákérdeztek, nevetve azt válaszolta, hogy a Földnek nincs szívcsakrája, s hogy a magyarok hajlamosak túlzó módon a világ középpontjának tekinteni magukat. (Az erről készült filmfelvétel elérhető ide kattintva)

De a legnagyobb ellenérzéseket az összeállítással szemben az keltette bennem, hogy mennyire ellentmond annak, amit a mindennapi életben tapasztalhatunk a magyar átlagembereknél. Az lehetséges, hogy a magyar (pontosabban sok esetben magyar zsidó) tudósok / feltalálók látványos eredményeket értek el, azonban korántsem véletlen, hogy ezeket az eredményeket többségük miért nem Magyarországon valósította meg. A magyar átlagember a sötét ravaszságával és harsány zavarodottságával átmenetet képez a cigányok végletesen ilyen jellegű felfogása, illetve a nyugati népek ésszerű, bár mechanizált felfogása között. Nem lehetetlen, hogy ennek az elmebeteg szemléletmódnak az alapjai, ha őszinte érdeklődéssel társulnak, jelentős alkotásokra tehetnek képessé, azonban végső soron ugyanez az elmebeteg szemléletmód, s a vele sok szálon összekapcsolódó, parancsuralmi fegyelem iránti vonzalom volt az, ami a magyar alkotókat minden korban elüldözte az országból. A veszélyes politikai mozgalmak támogatásától, a hétköznapok igazságtalanságain át, a teljesítmények intézményes semmibevételéig mindenhol fellelhetjük a magyarok kifordult észjárását, ezek a területek pedig együttesen olyan társadalmi környezetté állnak össze, amely menekülésre készteti az egészséges világlátásúakat.

Érdemes megfigyelni, miként ábrázolják a magyarokat a nyugati filmekben, így a My Fair Lady-ben, a Bérgyilkos a szomszédom-ban, vagy az Áldott kezek-ben! Maga a cikk sem más, mint reakció a magyarok jellemzavaraira, pontosabban a jellemzavaraik által kiváltott alsóbbrendűség tudatra, amit egy erőltetett büszkeséggel próbálnak elfojtani. Mert azt ne higgyük, hogy a nyugati átlagember Magyarország relatíve alacsony gazdasági teljesítménye miatt nézi le a magyarokat! A görögöket vagy az íreket soha nem nézték le annyira, mint a kelet-európaiakat, holott ezen országok gazdasági teljesítménye adott időszakban akár el is maradt Magyarországétól. Sokkal inkább a magyarok alpári viselkedéskultúrája az, ami általános megvetést vált ki nyugaton, s ebbe a viselkedéskultúrába sok minden beletartozik: így az, hogy nem tudják mi a szép, s nem is fontos nekik, hogy környezetük olyan legyen, amit szépnek feltételeznek, az, hogy társas érintkezéseikben leépítő játékokat játszanak, vagy akár az, hogy képtelenek az ésszerű életvezetési döntésekre, amelyek helyett szorongásaik, haragjaik és önzéseik irracionális viselkedést vezérelnek le náluk.

Közhelynek számít, hogy magyarnak lenni kollektív neurózis, ám legalább ennyire igaz, hogy magyarnak lenni kollektív pszichózis. Az ugyanis, ahogyan itt a szorongás, a harag és az önzés, illetve a kényszeresség szerveződik, egyértelműen pszichotikus tendenciákat mutat.

free counters

Reklámok

Posted on 2011/10/03, in zeitgeist, korszellem, emberiség and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 8 hozzászólás.

 1. Majd ha a finnugorizmust kihajítjuk a történelem szemétdombjára, megszűnik a gyökértelenség és az ebből eredő szolgalelkűség (és a többi elmebaj) is 😉
  http://komlomedia.hu/hir.php?hir=380

 2. Talán a közhelyek és a divatos “rúgjunk mi is egyet a magyarságba” kezdetű butaságok helyett esetleg, hovatovább az okokat kéne kutatni…ja, hogy ahhoz, némi történelmi tudás, esetleg néplélektan kutatás, nyelvészeti ismeretek, (a nyelv és a gondolkodás közötti összefüggésekkel kapcsolatos információk) és egyáltalán a magyarságnak bármilyen ismétlem BÁRMILYEN ismerete szükségeltetne…egyébként miért nem írod telibe, mint ákos kertész barátod: a magyar genetikailag alsóbbrendű. Ezért csatlakozik ehhez az ócska,nem létező mozgalomhoz, minden ilyen kis senkiházi, liberális kis pöcs. Ez tart össze titeket: a magyar gyűlölet! Nincs még a világon olyan szemét társaság, akik a saját népüket, kultúrájukat ilyen szinten és színvonalon (!) köpködnék nap-mint nap, mint ti! Ja, és még valami: általános iskolai tananyag, hol fekszik hazánk. Elárulom: NEM kelet-Európa, hanem (és most erősen kapaszkodj meg): KÖZÉP EURÓPA! A többi elemzésnek látszó, bugyuta sületlenséget pedig kár is lenne mélyebb górcső alá venni, mert olyan alap hiányosságok jönnek elő, ami csak egy sokáig elhúzódó és felesleges, kioktató hangnemű vagdalkozáshoz vezetne. Maradjunk annyiban, hogy véleménye mindenkinek lehet és az internet korában sajnos ezt mindenki a világ elő böfögheti. Te is megtetted. Köszönjük! Maradj inkább a monetáris rendszer és a háttér hatalom elleni fotellázadásnál. Az való nektek.

 3. Na ilyen postokra nincs most szükségünk!

  Árasztja magából a haragot, és a bizonytalanságot. Éreztem már sokkal erősebb negativitást is weboldalból, de arra nincs mentség, hogy egy elvileg “igazsággal” foglalkozó weblapon ilyenekkel kell találkoznom 😛

  A felétől már alig bírtam olvasni, szószerint kiszívta a szívcsakrámból a szeretet energiát 😛

  olvassatok felemelő dolgokat, ne ilyeneket 😛

  Szeretetre van szükség, nem haragra, és negativitásra, főleg mostanság!

  Ez az oldal /ignore

  peace

 4. Ja, Dezső, jó érzés volt elolvasni a postod a szöveg után, jól kiegyensúlyozta 😀 így kevesebbet szívok mire visszaállnak a dolgaim 😀

  köszönöm 😀

 5. Ezekkel a hozzászólásokkal kapcsolatban felmerül bennem egy régóta külföldön élő, Magyarországról elszármazott ember véleménye, aki szerint a magyarok nagyképűek és erőszakosak. A csőcselékre mindenhol jellemző, hogy megalázottnak érzi magát a morálisan megroppant, intellektuálisan beszűkült állapota miatt, de nem arra törekszik, hogy ezen változtasson, hanem arra, hogy elhallgattasson mindenkit, aki ezzel szembesíteni meri. Sőt, ha valaki pusztán a nála ártatlanabb és bölcsebb önmagával szembesíti fogyatékosságaival, azt is igyekszik elüldözni, illetve tönkretéve, magához hasonlóvá formálni. Más országok és Magyarország között az a különbség, hogy itt ez a személyiségképlet a nép alapvető személyiségmátrixába épült be, ami persze nem jelenti azt , hogy aki Magyarországon szocializálódott, az kivétel nélkül ilyen, de azt igen, hogy a magyarok esetében más népeknél jellemzőbb ez a magatartás.

  A haragra pedig éppúgy szükség van, ahogy az önzés is lehet egészséges, ha azt a bölcsesség (fejlett ember- és társadalomismeret) irányítja. Az ilyen harag többet ér, mint a nyárspolgárok szeretet kultusza, amihez a történelmi egyházakat és az okkult filozófiákat használják fel. A nyárspolgárok érzéketlenek és korlátoltak, ugyanakkor igényük van arra, hogy (1) ezt a szeretet és a bölcsesség csökevényes megtapasztalásával, illetve a szeretetről folytatott és/vagy bölcsnek látszó, üres beszéddel leplezzék, (2) a szeretet és a bölcsesség csökevényes megtapasztalásával, illetve a szeretetről folytatott és/vagy bölcsnek látszó, üres beszéddel annyit sajátítsanak el a szeretetből és a bölcsességből, amennyi a számukra még elviselhető határok között marad. A szeretet csakrákról való fantáziálás helyett többet ér az a gyűlölet, amely a tudatosság forrása, mert ez a gyűlölet az igazság és a szépség szeretetéből származik.

 6. Tombol a belbesti “értelmiség” 😀 Üres, semmitmondó, a végletekig unalmas és ami a legkínosabb: régóta vérciki hellerágnesi szólamok a magyarság negatív egyedülállóságáról, támaszkodva a “fejlett” és “demokratikus” nyugat érték és mértékadó véleményére. 😀 A böszmenagy liberáldemokráciába, az emberiség nagy családjába csak egy nép nem fér el, ez pedig a magyar. Mert ahogy fentebb ismét megtudtuk, nem elég, hogy hülyék vagyunk, de még gonoszak is. És persze sértődöttek is vagyunk és pont azért (mert egy tisztességes körbeérvelés itt harap a farkába), mert gonoszak vagyunk, de ezt nem vagyunk hajlandóak beismerni, mert nem tudjuk. Elvégre ostobák is vagyunk, mint a föld. Szóval csúnya dolog a más népcsoportok, etnikumok, kultúrák köpködése, de a a magyaré nyilván nem, mert az mint tudjuk hülye és gonosz. Elvégre ez van a személyiségmátrixába (jelentsen bármit is ez az újabb nem létező, virtuális fogalom 😀
  Mondom: rém unalmasak vagytok, ákos kertészben legalább volt annyi spiritusz, hogy leírta: genetikailag alja vagyunk. Nem varázsolt itt a mátrixokkal és nem próbált nagyon moralizálni. Ősbűnösök vagyunk, mert rosszak a génjeink, oszt csókolom. Nem kell ez az újabb álentellektüel illuzionista parádé,szemfényvesztő vásári mutatvány, mert már régóta nagyon-nagyon izzadság szagú. Sőt egyre inkább.Arról már nem is beszélve, hogy az érdeklődés irántatok roppant erőkkel lanyhul. Vegyétek már észre: már kimentetek a divatból. Sőt, igazából sosem volt rátok kereslet, csak picit eluraltátok a közéletet és úgy tűnt. Optikailag.
  De amit az egészet igazán hiteltelenné teszi, az a következetlenség. Minden héten más és más miatt vagyunk ősbűnösök, gonoszak, hülyék, szolgalelkűek meg a többi zagyvaság. Döntsétek már el végre, hisz annyira okosak vagytok, TI, a magyarság nagy ismerői, a magyar néplélek, genetika, pszichózis nagy-nagy tudorai. Legalább egymással egyezettek már ki valamelyik újabb tucat feminista-kozmopolita író heti bestsellerének felolvasó délutánján, egy felkapott hetedik kerületi romkocsmában két rosé fröccs, egy Latte macchiato és egy igazán durva kakaó között, hogy ebben a hónapban mi az egységes álláspont.
  Ja, és még valamit így a végére. Bár sok évtizede dívik az a szánalmasan átlátszó kis játék, miszerint “én megmondhatom a véleményem (vagyis köpködhetek bármit) a magyarságról elvégre én is az vagyok és ezért még igaz is lesz” (lásd hetihetes), de ezek az évek lassan elmúlnak, mint minden dolog a világban. Ezzel kapcsolatban csak annyit, hogy bár elég sokan és elég jól megéltetek abból, hogy főállásban elméleteket gyártottatok a magyarság szellemi, testi és mindenféle hulladék mivoltjáról, de amint látjátok ebbe egyre többen és egyre jobban belebuknak. Lassan nem ártana ha keresnétek magatoknak rendes munkát mert ebből egyre kevésbé fogtok tudni megélni.
  Egyébként személy szerint rengeteg olyan embert ismerek, akik régóta külföldön élnek, Magyarországról származtak el és nem mondanak semmit rosszat a magyarságról és a hazájukról, mert egyszerűen és feltétel nélkül szeretik azt. Nem keverik össze a kizsákmányoló kollaboráns, dinasztiákat építő “politikai elitekkel” és “az írástudók árulásával”. Ez utóbbit nem kell magatokra venni, mert titeket nem érint 😀

  600 éve nem jön ez itt össze nektek…miért nem próbálkoztok máshol?
  Nem unjátok még?
  Mert mi már marhára.

 7. A nyugat már elmondta a véleményét 1920-ban.900 évig jó volt a “csőcselék”,hogy védje a seggüket kelet felől.Most 20 éve jók vagyunk hogy ide hordják a szemetet.Vajon a nyugat hogy élte volna meg a tatárjárást,a török igát stb..Azt írtad felljebb,idézem:”Ezekkel a hozzászólásokkal kapcsolatban felmerül bennem egy régóta külföldön élő, Magyarországról elszármazott ember véleménye, aki szerint a magyarok nagyképűek és erőszakosak”.Az hogy Magyarországról származott el,az nem jelenti azt hogy magyar,sőt szinte biztos hogy nem az.Ugyanis ez az ország egy nagy olvasztótégely és genetikailag tiszta magyar talán nem sok van.Magyarnak lenni inkább életérzés.Az aki a szívében tud magyar lenni,az mondhatja igazán magyarnak magát.De aki csak pocskondiázza a honfitársait,hát?……Inkább nem jellemzem

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s