Levelet kaptam a jövőből!


Ahogy a gyakorikerdesek.hu-n is gyakran felmerül a kérdés, ‘Nagyon összejöttek a dolgok, mit tegyek?‘ – egy kis elmélkedésre ösztönzött mind azon környezeti tényező, melyeket hajlandó, vagy kénytelen vagyok elfogadni a megoldásaim felé vezető utam göcsörtjei és tisztásai megvalósulásában.

Honnan is kezdjem hát a gondolatot, melyet már legalább annyira nehéz megfogalmazni, mint fölhúzni egy  vörtécentert a nyírségben. Már ami a ‘profitot kontra elégedettséget’ illeti.
Talán a mondanivalóm szempontjából kritikus sebzési pont az identitás kérdése, legalábbis olyan körökhöz alkalmazkodva, ahol ennek a fogalomnak még sajátos jelentőséget is teremtenek – egészen nyugodtan meg lehet bélyegezni.
Tudni illik, az fog nekem identitást adni, ahogyan engem, a bélyegtársadalomban megbélyegeznek. Ne is folytassam tovább azzal, hogy az identitás éltetése közben drágább lesz a leves, mint a hús, vagy éppen nem tudjuk elkülöníteni a valóságtól a fikciót – ahogyan azt már politikus és üzletember is nyíltan kijelentette.
Egy kitartó, illuzórikus mámorba menekítjük értékeinket, melyeket önként és dalolva leválasztottunk, a földi élet valóságként értelmezhető dimenzióitól. Mind ettől függetlenül higgyétek el, tényleg szeretnék beilleszkedni, elégedett, hasznos tagja lenni a társadalomnak, csak mostanában nehéz.

A levél:

-…az emberiségről beszélek. Az emberi faj – hát, hogy is mondjam, filozofálgatásáról annak idején…

– Az emberi faj minden tagja, egy szabad világban él, ahol főbb értékek a fizikális, tudati épség és hatékony működés, a szocializációs hajlandóság – a ti időtökben még súlyosválságokkal küzdött. Annak a tudatában vagytok, hogy a pénz testesíti meg a boldogulásotokhoz szükséges erőforrásbázist. Ma már közös célok mentén haladunk és a lehető legnagyobb precizitással és multidiszciplinával rendelkezhet mindenki. Úgy kamatoztatja képességeit, melynek nyomán önnön maga és a közösségek egyaránt gyarapodtak a tudati, tárgyi, vagy egyéb dimenzióban.

– Hihetetlen, hogy tudtatok olyan primitíven élni. Azt hittétek, hogy a tulajdonlás egy működő dimenzió. Pszichózisban szenvedtetek… Mi, szerencsére, erről már csak a történelemórán tanulunk. Nehéz időket élhettek mostanság. Nagyon nehezen vettétek észre az eszmétek működésképtelenségét. De őszinte empátiával kívánunk, minél fájdalommentesebb változást a dologi világban!

Piaci mutató

– Bármennyire is hisztek abban, hogy majd egyszer az ún. gazdasági, piaci mutatók meg fogják szépíteni az általatok még világnak ismert érzékeléseteket – egy idő után nem lesz elég a ‘vagyoni’ gyarapodás, képtelenek lesztek előállítani a törvényi szabályozásból eredő töménytelen mennyiségű problémára újabb jogszabályokat. Az egyedüli, pénzbéli gazdagságra törekvés képes felemészteni akár a biomassza egészét, nem mellékesen: erre alapozott. A természeti javak kizsákmányolása és az ebből származó javak átalakítása, megbélyegzése (árcédula) a történelmünk legnagyobb tévedéseként ismert, idestova 80 éve. Csodás boldogságot teremtett az új rendszer – jól tudunk vele élni, biztonságban vagyunk, tudjuk vállalni a felelősségünket a tetteinkért és felhőtlenül boldogok vagyunk. Nem kell függnünk semmitől és ez ma már nélkülözhetetlen szükségletté vált. Egyértelmű fordított arányosság van a pénzrendszer értékei és a boldogság elemei között. A boldogság pedig a testi, tudati, szocializációs épség.
Jól élünk, mert tudomásul vettük azt, hogy a földi kincsek kiszippantása és az aköré szervezett piramisjáték –
nem volt jó játék.
Végre eljutottunk oda, hogy normálisan él mindenki. Bélyeg! Kommunista.

– Mert a Ti korotokban, még az az elsődleges életcél, hogy az ÉN a földi ásványokat, minél nagyobb arányban birtokolja.
Mert attól féltek, hogy ha vége a marakodásnak, nem tudtok hatékonyak lenni. Folyamatosan marakodni fogtok.
A mi rendszerünk fennmaradásában minden egyes fajbeli tagnak ugyanolyan vétójoga van, mint a másiknak. Ha valaki önszántából felépít egy atombombát, annak a mi világunkban joga van azt felrobbantani. Mégsem robbant fel senki, semmit. Lehetőleg minden tekintetben professzionálisan élünk. Mindenki és minden a lehető legboldogabb és legegészségesebb. Bélyeg!…
Ha vetted az üzenetet, találd meg a módját, hogyan válaszolj!

Legnagyobb csodálóid,

—–
Haezu Sean Történelmi Társaság (Class-2/9years)
– Információban Érdekelt Közösség
Erőforrás Alapú Gazdasági Egyetem

2090.,

Annyiban is maradt hát a dolog, nem firtattam nagyon, a ‘jövővel’ kialakult, kétes eredményű kapcsolatomat.
Míg nem néhány hónap múltán, ezt találtam a postaládámban:

1.Bélyegközpont élő:

free counters

Reklámok

Posted on 2011/10/01, in zeitgeist, korszellem, emberiség and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s