Bérkalkulátor 2012


A kép alatti linken érhető el a kalkulátor 🙂

Nem sok jó mondható el az egyik, ún. kereskedelmi csatorna által sugárzott információhalmaz, valóságtól izolált környezetben fortyogó, kriminálfetisiszta agyszüleményeiről. Elhangzott azonban két sor hülyeség között egy varázslatos szó: Bérkalkulátor
A bérkalkulátor tulajdonképpen arra való, hogy a hiteles forrásból, hitelesen megszólaló emberek, hiteles állításait, a technika ily eszközének segítségével – önnön magunk számára is hitelessé tegyük.
Szijjártó Péter többek között azt is elmondta, hogy “senki nem kereshet kevesebbet”. Azt is mondta, hogy a 202e HUF alatt kereső emberek, fentebb említett elv alapján, ún. kompenzációban részesülnek majd.
Köszönöm a társadalmi megbecsülést, a radikális adócsökkentést és a tényt, hogy nincs megszorítás. Naiv és fiatal voltam még, hogy el tudjam fogadni – a  bevételnöveléshez kiadáscsökkentés kell. De azt már 10 évesen is tudtam, hogy a közvetlen adóbevétel-csökkentés, közvetlenül csökkenti az adóbevételt. Bár nem voltam közgazdász.
Most már van egy szakma a kezemben, elhiszem, hogy az adóbevétel csökkentése mindenkinek jó lett, hogy nincsenek hajléktalanok az utcán és több munkahely van. Még azt is elhiszem, hogy a szeptemberi módosítgatások után a hónap minden napján lesz pénzem kenyérre és kolbászra. Minden sejtemet áthatja az érzés – a péntek esti sörömet egy kiegyensúlyozott, életerős, életvidám társaságban fogyasztom, nem pedig lerobbant alkoholisták között. Négy kerék, három szoba is van, csak be kell kapcsolnunk a televíziót.
Az ún. kormány és utánuk én is hiszek abban, hogy ami most történik velünk és előreláthatóan történni fog, jó a szervezetemnek, a családomnak és mindenki másnak így, az országban – hogy fontosak vagyunk. De ahogy Havas szokta mondani: Nehéz.

free counters

Posted on 2011/09/21, in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s